Recepten - 23 november 2024
Deze bloemkoolsoep is plantaardig, bevat lekker veel vitamines en is zacht en romig, zonder het gebruik van room! Nieuwsgierig geworden? Zie het recept hieronder:
Dit heb je nodig:
- 2 el olie
- 1 liter groentebouillon
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 bloemkool
- 35 gram cashewnoten (ongezouten)
- 2 el tahin (=sesampasta) of anders 2 el sesamzaadjes
- 0,5 avocado
- peterselie / peper / zeezout
En dit is wat je doet:
- Verwarm de olie in een diepe pan en snijd de ui en knoflook fijn.
- Bak de fijngesneden ui en knoflook voor ca. 5 min op laag vuur.
- Snijd ondertussen de bloemkool fijn en voeg deze, samen met de bouillon, de cashewnoten en de tahin, toe aan de pan.
- Breng aan de kook en laat daarna 15 minuten sudderen.
- Zet het vuur uit en voeg de avocado toe. Pureer het geheel tot een gladde soep. (Voeg een beetje water toe, als je de soep te dik vindt.)
- Breng op smaak met peterselie, zout en peper.
Makkelijk toch?
Terug naar overzicht