Recepten - 04 november 2025			
			Deze bloemkoolsoep is plantaardig, bevat lekker veel vitamines en is zacht en romig, zonder het gebruik van room! Nieuwsgierig geworden? Zie het recept hieronder:
Dit heb je nodig:
- 2 el olie
 - 1 liter groentebouillon
 - 1 ui
 - 2 tenen knoflook
 - 1 bloemkool
 - 35 gram cashewnoten (ongezouten)
 - 2 el tahin (=sesampasta) of anders 2 el sesamzaadjes
 - 0,5 avocado
 - peterselie / peper / zeezout
 
En dit is wat je doet:
- Verwarm de olie in een diepe pan en snijd de ui en knoflook fijn.
 - Bak de fijngesneden ui en knoflook voor ca. 5 min op laag vuur.
 - Snijd ondertussen de bloemkool fijn en voeg deze, samen met de bouillon, de cashewnoten en de tahin, toe aan de pan.
 - Breng aan de kook en laat daarna 15 minuten sudderen.
 - Zet het vuur uit en voeg de avocado toe. Pureer het geheel tot een gladde soep. (Voeg een beetje water toe, als je de soep te dik vindt.)
 - Breng op smaak met peterselie, zout en peper.
 
Makkelijk toch?
Terug naar overzicht