Recepten - 23 november 2024
Wie kent hem niet: de bloemkool! Een veelzijdige groente, vaak gekookt gegeten, maar tegenwoordig wordt hij zelfs fijngemalen en als rijst gebruikt.
In dit recept gaan we hem zó inzetten, dat je je vingers erbij af wilt likken. Door de bloemkool kort in gekookt water te wellen, behouden we de knapperigheid en dan komt het: we maken hem lekker(der) met een sausje.
Dit heb je nodig:
- 1 kleine bloemkool
- 1 el olijfolie
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 el tomatenpuree
- 1 el sambal
- 4 el ketjap
- 1 a 2 el water
- 2 bosuitjes
En zo bereid je dit lekkere bijgerecht:
- Kook wat water en snijd de bloemkool tot kleine roosjes.
- Doe de roosjes in een diepe kom of bak en schenk het gekookte water erover tot ze onder staan. Laat ze zo 5 minuten wellen.
- Verwarm ondertussen de olie in een pan op middelhoog vuur (💡Tip: een wat diepere pan, bijvoorbeeld een wok is handig).
- Snijd de ui fijn en bak deze voor ca. 5 minuten. Snijd dan de knoflook en bosuitjes fijn. Wanneer de ui glazig wordt, doe je de knoflook en tomatenpuree erbij. Dit roer je 1 minuut door.
- Doe dan de ketjap en de sambal erbij en roer nog 1 minuut door. En als laatst voeg je 1 bosuitje en het water toe. Nog heel even doorroeren en dan heb je je saus.
- Doe nu de bloemkool erbij en schep goed om, zodat alles goed bedekt is met saus.
- Serveer de bloemkool bijvoorbeeld met: gebakken uitjes, (zilvervlies)rijst en kipfilet en strooi de overige bosui erover.
Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt?
Terug naar overzicht