Recepten - 27 december 2024
Vruchtenyoghurt koop je in de supermarkt in allerlei smaken, maar er zit vaak toegevoegde suiker of zoetstof in. Is niet nodig, want je maakt vruchtenyoghurt supermakkelijk zelf!
Gecombineerd met granola, licht gezoet door de banaan en de honing, heb jij weer een topper om aan je ontbijtassortiment toe te voegen.
In dit recept maken we gebruik van diepvriesbramen, maar vers fruit of een ander soort fruit kan natuurlijk ook.
Voor dit ontbijtje heb je nodig (voor 1 persoon):
- 1 banaan
- 1,5 el honing
- 1,5 el kokosolie
- 90 gr havermout
- 3 el pompoenpitten
- 1 el kaneel
- 100 gr diepvriesbramen (ontdooid)
- 200 ml yoghurt
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Prak de banaan met een vork fijn en roer de honing en de kokosolie erdoor. Voeg dan de havermout, de pompoenpitten en de kaneel toe en meng alles goed door elkaar.
- Het heeft nu de brokkelige structuur van granola. Dit spreid je uit op de bakplaat en bak ca. 20 minuten in het midden van de oven. Schep de granola halverwege even om. Als de granola goudbruin en stevig is, is hij klaar.
- Laat de granola afkoelen en knapperig worden. (Grote kans dat je niet alles in 1 keer gebruikt, maar wat je over hebt kun je in een luchtdichte pot nog een paar weken bewaren.)
- Roer de bramen door de yoghurt en strooi er wat granola over. That' s it!
Lijkt het je wat? Zeg maar ja!
Terug naar overzicht