Recepten - 27 december 2024
De koolrabi, niet bij iedereen even bekend, maar zeker de moeite waard om eens te proberen! Naast uiteraard de gezonde voordelen van dit knolletje, zoals vitamine C, zorgt het ook voor een knapperige en licht pittige smaak aan je salade.
Ook is het niet overheersend, dus met veel ingrediënten te combineren. Je hoeft slechts de blaadjes en steeltjes te verwijderen, voor de zekerheid even te schillen en je hebt vlug een mooie basis voor een goed gevulde salade.
Dit heb je nodig voor de salade (1 persoon):
- 1 koolrabi
- 100 gr gerookte kip
- 1 bosuitje
- 1 appel
- 8 cherry tomaatjes
- 30 gr zachte geitenkaas
- 20 gr gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- sap van ½ limoen
En zo maak je deze salade:
- Schil de koolrabi dus en snijd hem fijn. Snijd ook de kip, de bosui en de appel in kleine stukjes.
- Halveer eventueel de cherry tomaatjes en verkruimel de geitenkaas.
- Hak de noten grof en meng alles in een kom of door elkaar.
- Alleen nog het limoensap erover en that's it! (💡Tip: Als je de salade alvast voor de volgende dag maakt, doe het limoensap er dan pas bij vlak voor je het gaat eten.)
Heb jij de koolrabi al eens rauw gebruikt in een salade? Dit wordt wellicht je eerste keer of een follow up!
Terug naar overzicht