24-10-21
10012
Sam Personal Training blog

Pasta e Fagioli

Recepten - 23 november 2024

Is het pasta? Is het soep?

Deze 'pasta e fagioli' zit er een beetje tussenin. Je kunt deze Italiaanse klassieker het beste zien als een stevige maaltijdsoep.

Voor een vegaversie kun je het vlees natuurlijk weg laten, met de bonen kom je ook prima aan je eiwitten. Het is dan wel lekker om voor extra pit en smaak tot 1 theelepel pittig gerookt paprikapoeder mee te koken.

Dit heb je nodig:

  • 2 el olijfolie
  • 250-300 gr verse runderworstjes (helemaal lekker als er venkelzaad door zit)
  • 2 witte uien (medium)
  • wortels (medium)
  • 3 selderij stengels
  • 3 knoflooktenen
  • 700 ml tomatensaus (bijv. passata)
  • 1 l (kippen)bouillon
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 tl suiker
  • basilicum + oregano + tijm + rozemarijn (steeds 1 tl)
  • peper & zout
  • 140 gr pasta (kleine soort)
  • 800 gr bonen (bijv. cannellini of borlotti)
  • parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Snijd de uien, wortels, selderij en knoflook heel fijn. Snijd de worstjes open en haal het vlees eruit.
  2. Verwarm 1 el olie op middelhoog vuur in een koekenpan en rul het vlees, tot het doorbakken is.  
  3. Verwarm 1 el olie middelhoog vuur in een soeppan en voeg de uien, wortels en selderij toe. Bak deze ongeveer 6 minuten tot ze zacht zijn, voeg daarna de knoflook toe en bak nog 1 min door. 
  4. Voeg dan de bouillon, tomatensaus, tomatenblokjes, suiker, basilicum, oregano, tijm, rozemarijn en vlees toe en breng op smaak met peper en zout. 
  5. Breng het aan de kook en zet het vuur dan lager, doe een deksel op de pan en laat het voor 15-20 minuten zachtjes pruttelen. Vergeet niet af en toe te roeren. 
  6. Kook dan de pasta al dente (volgens beschrijving op de verpakking).
  7. Voeg daarna de gekookte pasta en de bonen toe aan de soep. (En als je het nu te dik vindt, nog wat water.) 
  8. Laat nog 1 minuut mee verwarmen en server dan met de geraspte Parmezaanse kaas.

Tip: Als je de soep wilt bewaren of invriezen, doe dan niet de pasta in de soeppan erbij, maar apart per soepkom.

Deel dit artikel via:
Terug naar overzicht